Maatschappelijke begeleiding nieuwkomers

Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven (statushouders) maken in Nederland kennis met een cultuur, taal en regelgeving die ze niet of nog niet helemaal kennen. Medewerkers van Stichting Scala bieden hen daarom maatschappelijke begeleiding en maken hen wegwijs in de lokale samenleving.

De begeleiding bestaat uit verschillende fasen. Zo zijn we aanwezig bij de sleuteloverdracht samen met de statushouder en regelen we tezamen met de contactpersonen van de gemeente belangrijke zaken zoals het betalen van de huur, aanvragen van subsidies, regelen van scholen etc.
Elke statushouder in de gemeente heeft recht op twee jaar begeleiding van Scala, bestaande uit wekelijkse gesprekken met de begeleider alsook gesprekken tijdens het wekelijke inloopspreekuur.
Zodra een statushouder gekoppeld is aan een huis in de gemeente Ooststellingwerf, zal Scala spoedig contact opnemen met hem of haar voor een kennismaking.

Hulp op afspraak

Naast individuele begeleiding kunnen statushouders op afspraak terecht in Oosterwolde in wijkcentrum de Kompaan. Voor mensen die net in Nederland wonen is dat een laagdrempelige manier om hun vragen te stellen. Anderen, die al langer in Nederland wonen kunnen op dit moment terugvallen als ze ergens toch niet uitkomen. Tijdens de afspraak zijn er  vertalers en professionele zorgverleners aanwezig om de statushouder te ondersteunen bij zijn of haar hulpvragen.

Inloop

Iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur is het inloopspreekuur statushouders in de kantine van De Kompaan. Statushouders kunnen daar terecht met hun vragen over hun post, vragen over instanties, en alle andere vragen die komen kijken bij de inburgering in Nederland. Mocht u vragen hebben bel of app naar Femke Olijve via 06 – 29 08 98 88 of mail uw vraag naar folijve@scala-welzijn.nl.
Zij staat u graag te woord!

Every Wednesday afternoon between 1 p.m. and 4 p.m. there is a walk-in consultation for statusholders in the canteen of De Kompaan. Statusholders can go there with their questions about their mail, questions about authorities, and all other questions that come with integration in the Netherlands. 
After opening hours you can also contact Femke Olijve via 06 – 29 08 98 88 or email your question to folijve@scala-welzijn.nl.
She will be happy to assist you!
Also keep an eye on our website or follow us on Facebook

كل أربعاء بين الساعة ١٣.٠٠ -١٦.٠٠ ظهراً يوجد جلسة استشارة للمقيمين والقادمين الجدد في مبنى سكالا.

يمكن لجميع المقيمين والقادمين الجدد الذهاب من أجل السؤال عن بريدهم الوارد أو حول الاندماج أو الحقوق المستحقة.

هل لديك سؤال؟ …اتصل أو ارسل رسالة إلى فيمكي اوليفي عبر الرقم ٠٦٢٩٠٨٩٨٨٨

أو ارسل رسالة عبر البريد الالكتروني folijve@scala-welzijn.nl

وسوف تسعد بمساعدتكم

يمكنك أيضاً متابعتنا عبر موقعنا على الانترنت أو عبر صفحتنا على الفيسبوك Stichting Scala