Ons aanbod
Sporten en bewegen en alles wat er bij komt kijken, Scala Buurtsport

Buurtsport Ooststellingwerf stimuleert inwoners van de gemeente Ooststellingwerf  (meer) te gaan bewegen door  sport en beweegactiviteiten.

Scala Buurtsport

Er zijn vier buurtsportcoaches actief in Ooststellingwerf. De buurtsportcoaches ondersteunen diverse organisaties waaronder sportverenigingen en denken mee bij activiteiten en evenementen.
De buurtsportcoaches werken onder andere samen met onderwijs, bewonerscommissies en bewonersverenigingen, met zorginstellingen , met het jongerenwerk, met (sport)verenigingen en natuurlijk met de gemeente. Ook met de buurtsportcoaches van de buurgemeenten Weststellingwerf en Opsterland wordt samengewerkt. Daarbij zijn vrijwilligers onmisbaar! Met z’n allen maken we bewegen voor iedereen mogelijk!

Blijf digitaal in beweging met buurtsport

De buurtsportcoaches hebben een YouTubekanaal. Hier kun je handige video’s bekijken om vanuit huis te sporten. Volg buurtsport op Facebook, Instagram en abonneer op het Youtube: BuurtsportOoststellingwerf

Neem contact op met Scala Buurtsport

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuters en kleuters in beweging

Bewegen en sporten is voor de ontwikkeling van kinderen enorm belangrijk. Het is daarom ook een belangrijke groep waar de buurtsportcoaches verschillende activiteiten voor organiseren. Zowel onder schooltijd als buiten school om, zijn de buurtsportcoaches actief. Hieronder meer over wat de buurtsportcoaches doen:
Kinderen ontwikkelen zich in hun eerste levensjaren enorm snel! Vandaar dat wij ook zeker aandacht hebben voor de kinderen van 0-6 jaar. Wij doen dit door voorbeeldlessen te geven op de peuterspeelgroepen maar ook door activiteiten te organiseren zoals de Holiday Games.
Wij merken dat ouders niet goed weten waar zij met hun kind kunnen bewegen. Vandaar dat wij het sportaanbod voor peuters en kleuters in de gemeente Ooststellingwerf voor u in kaart hebben gebracht. Hiermee hopen wij de drempel te verlagen om te starten met sporten. Is het aanbod niet compleet of kan er iets gewijzigd worden? Laat het ons weten. Neem contact op met buurtsportcoach Jornt Visser 06-46134641 of jvisser@scala-welzijn.nl

Sport en beweegaanbod voor peuters en kleuters

Samenwerking

De buurtsportcoaches werken onder andere samen met onderwijs, bewonerscommissies en bewonersverenigingen, met zorginstellingen , met het jongerenwerk, met (sport)verenigingen en natuurlijk met de gemeente. Ook met de buurtsportcoaches van de buurgemeenten Weststellingwerf en Opsterland wordt samengewerkt. Daarbij zijn vrijwilligers onmisbaar! Met z’n allen maken we bewegen voor iedereen mogelijk!

Volwassenenfonds

Ook voor volwassenen in de gemeente Ooststellingwerf is er nu de mogelijkheid om te sporten wanneer de financiële middelen niet toereikend zijn. Voor vragen over de mogelijkheden van het aanvragen van dit gemeentelijke Volwassenenfonds kunt u contact opnemen met Marleen Reenders van stichting Scala via: buurtsport@scala-welzijn.nl.

Activiteiten na schooltijd en in de vakanties

Het is belangrijk dat alle kinderen na schooltijd kunnen sporten en bewegen. Daarom organiseert Buurtsport naschoolse sportactiviteiten in verscheidene dorpen. Veel activiteiten worden georganiseerd voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met groep 8. Activiteiten worden vaak gratis aangeboden. In de schoolvakanties worden er vakantieactiviteiten georganiseerd.
Het aanbod staat op www.scala4kids.nl

Naar de activiteiten

Elk kind mag bewegen en meedoen

Je wilt als ouder dat je kind mee kan doen. met een excursie, met sport, met school. Samen voor alle kinderen helpt met sportschoenen, een schoolreisje of contributie als daar even geen geld voor is. Want kinderen die sporten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. En samen naar school kunnen fietsen, maakt dat je erbij hoort.

Als ouder en/of verzorgen kun je een aanvraag starten op www.samenvoorallekinderen.nl. Zij zorgen dat de aanvraag bij de juiste organisatie terecht komt. Wanneer je er niet uitkomt kun je contact opnemen met Scala via 0516 – 56 7220 of via buurtsport@scala-welzijn.nl om een afspraak te maken met een medewerker die je helpt bij het invullen.

Samen voor alle kinderen

Leefstijltraject

Wil jij graag gezonder zijn en je fitter voelen?

Dan is het Buurtsport Leefstijltraject een goede stap! Geen excuses en obstakels meer om gezondere leefstijl aan te nemen Gewicht naar beneden, een goed ritme krijgen, professionele begeleiding. Bij het Buurtsport Leefstijltraject komen dit soort onderwerpen aan bod wanneer je het traject in gaat. Positieve gezondheid, gedrag en voeding staan centraal tijdens het traject. In Ooststellingwerf kunnen inwoners een leefstijltraject van zes weken kosteloos volgen.

Meer over het Leefstijltraject

Beweegplein

Het Beweegplein is een online platform wat is voortbestaan uit het lokaal sportakkoord van de gemeente Ooststellingwerf. Het Beweegplein is een website waar alle sportaanbieders uit Ooststellingwerf op staan zodat de inwoners in en rondom de gemeente Ooststellingwerf alle sportaanbieders op 1 plek kunnen zien.
Het Beweegplein is in beheer van
Stichting Scala
Moskampweg 3-5
8431 GB  Oosterwolde
0516 567 220
contact@beweegplein.nl

Naar het Beweegplein

Uitleen sportmaterialen

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk op de pagina uitleen sportmaterialen de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Uitleen sportmaterialen

Gerelateerde medewerkers