Mijn Dorp
Bij Scala in Oosterwolde kan iedereen meedoen.

Ontdek wat we voor u te bieden hebben in Oosterwolde. Of kijkt u voor iemand anders? Ook dan moedigen we aan om eens hier te kijken, want fijn wonen is belangrijk voor iedereen.

Iets voor een ander betekenen?

Wilt u iets voor een ander betekenen in Oosterwolde of uw talent ergens in de gemeente inzetten? De Scala Vrijwilligerscentrale stimuleert vrijwillige inzet, actief burgerschap en versterkt de vrijwilligersorganisaties in de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u passend vrijwilligerswerk zoekt in uw dorp

Ontdek Scala Vrijwilligerscentrale

Wat maakt het dat je graag in Oosterwolde woont?

Wonen in een buurt waar het veilig en prettig voelt is belangrijk. Een gezellige buurt in Oosterwolde maak je samen met buurtbewoners. Opbouwwerkers kunnen helpen bij het zorgen voor een prettige buurt. Bekijk de pagina van Opbouwwerk en lees wat zij voor u en uw buurt kunnen betekenen.

Meer weten over het opbouwwerk

Oosterwolde in beweging

Bewegen is erg belangrijk om gezond ouder te worden en om lekker in je vel te zitten. De buurtsportcoaches van Scala kunnen u hierbij ondersteunen. Dit doen zij voor jong en oud. Ook zijn er mogelijkheden voor elke portemonnee.

Ontdek de sporten in Oosterwolde

Budgetmaatjes in Oosterwolde

De vrijwillige budgetmaatjes ondersteunen inwoners van Oosterwolde en de andere delen in de gemeente Ooststellingwerf bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Heeft u een budgetmaatje nodig of wilt u vrijwilliger worden?

Ik wil een Budgetmaatje of één worden

Buurtbemiddeling

Het komt regelmatig voor. Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen. Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Als u er samen niet uitkomt dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen.

Meer over Buurtbemiddeling

Vervoer

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over Vervoer

Welzijnscoach

De welzijnscoach denkt met u mee. Bent u even de balans kwijt? Heeft u behoefte aan een luisterend oor en iemand die met u meedenkt? Maak dan een afspraak met één van onze welzijnscoaches of kom langs bij Kledingmaatje tijdens het inloopspreekuur op donderdag tussen 13:00-15:00uur.

Meer over de welzijnscoach

Het Jonge Kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen in Oosterwolde of klik op de button voor meer informatie.

Mijn kind

Stapprogramma's

Onderweg naar en in de eerste jaren van de basisschool wil je als ouder of verzorger de juiste ondersteuning kunnen bieden aan je kind. De Stapprogramma’s Instapje, Opstapje en Opstap bieden uitkomst voor ouders en kinderen in de leeftijd van 1 tot ongeveer 8 jaar.

Ontdek de Stapprogramma's

VVE Thuis

Zou u graag uw peuter of kleuter thuis meer willen ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling maar weet u niet goed hoe? Of zoekt u meer verbinding met andere ouders op de peuterspeelgroep of basisschool waar uw kind naar toegaat? Dan is deelname aan het VVE thuis programma misschien iets voor u en uw kind.

Lees meer over VVE Thuis

Sportmaterialen huren

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen in Oosterwolde kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk hieronder de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Naar de uitleenpagina

Jongeren in Oosterwolde

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf, ook voor de jongeren in Oosterwolde. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Kom eens langs bij één van deze locaties of neem contact op met de Jongerenwerkers.

Ontdek meer over het Jongerenwerk

Naschoolse activiteiten

Binnen de gemeente Ooststellingwerf bieden we voor alle kinderen naschoolse activiteiten aan. Je kind kan nieuwe hobby’s ontdekken en nieuwe vrienden maken tijdens de naschoolse activiteiten. Bekijk alle activiteiten op www.scala4kids.nl

Over de NSA