Ravenswoud centraal, wij ondersteunen u met onze mogelijkheden

Ontdek wat we voor u te bieden hebben in Ravenswoud. Of kijkt u voor iemand anders? Ook dan moedigen we aan om eens hier te kijken, want fijn wonen is belangrijk voor iedereen.

Jongeren in Ravenswoud

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf, ook voor de jongeren in Ravenswoud. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Kom eens langs bij één van deze locaties of neem contact op met de Jongerenwerkers.

Lees meer over wat Jongerenwerk kan doen

Wat maakt het dat je graag in Ravenswoud woont?

Wonen in een buurt waar het veilig en prettig voelt is belangrijk. Een gezellige buurt in Ravenswoud maak je samen met buurtbewoners. Opbouwwerkers kunnen helpen bij het zorgen voor een prettige buurt. Bekijk de pagina van Opbouwwerk en lees wat zij voor u en uw buurt kunnen betekenen.

Meer weten over het opbouwwerk

Het Jonge Kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen in Ravenswoud of klik op de button voor meer informatie.

Naar de pagina Mijn Kind

Welzijnscoach

De welzijnscoach denkt met u mee. Bent u even de balans kwijt? Doordat u iemand verloren bent, niet weet wat u met werk of lopen sociale contacten niet zoals anders. Heeft u behoefte aan een luisterend oor en iemand die met u meedenkt? Maak dan een afspraak met één van onze welzijnscoaches. U kunt ook langskomen op het spreekuur in Appelscha.

Meer over de welzijnscoach

Vervoer

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over vervoer

Budgetmaatje in Ravenswoud

De vrijwillige budgetmaatjes ondersteunen inwoners van Ravenswoud en de andere delen in de gemeente Ooststellingwerf bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Heeft u een budgetmaatje nodig of wilt u vrijwilliger worden?

Ik wil een Budgetmaatje of één worden

Iets voor een ander betekenen?

Wilt u in uw dorp Ravenwsoud iets voor een ander betekenen of uw talent ergens anders in de gemeente inzetten? De Scala Vrijwilligerscentrale stimuleert vrijwillige inzet, actief burgerschap en versterkt de vrijwilligersorganisaties in de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u passend vrijwilligerswerk zoekt in uw dorp.

Ontdek Scala Vrijwilligerscentrale

Ravenswoud in beweging

Bewegen is erg belangrijk om gezond ouder te worden en om lekker in je vel te zitten. De buurtsportcoaches van Scala kunnen u hierbij ondersteunen. Dit doen zij voor jong en oud. Ook zijn er mogelijkheden voor elke portemonnee.

Ontdek de sporten in Waskemeer

Buurtbemiddeling

Het komt regelmatig voor. Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen. Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Als u er samen niet uitkomt dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen.

Ik wil meer weten over Buurtbemiddeling

Sportmaterialen huren

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen in Ravenswoud kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk hieronder de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Naar de pagina sportuitleen

Nascholse activiteiten

Binnen de gemeente Ooststellingwerf bieden we voor alle kinderen naschoolse activiteiten aan. In of vlakbij Ravenswoud kan uw kind nieuwe hobby’s ontdekken en nieuwe vrienden maken tijdens de naschoolse activiteiten. Bekijk alle activiteiten op www.scala4kids.nl

Lees meer over de naschoolse activiteiten