Agenda

Ontdek alle activiteiten in de gemeente Ooststellingwerf. Of u nou wilt sporten, op zoek bent naar naschoolse activiteiten voor uw kind(eren) of naar iets voor uzelf. Bekijk het aanbod op één van deze websites.

Activiteitenagenda op Uutgaon

Alle activiteiten in de gemeente Ooststellingwerf kunt u vinden op www.uutgaon.nl.
Hier kunt u selecteren op leeftijd, dorp, soort activiteit en datum. Organiseert u zelf activiteiten? Maak dan een account aan.

Direct naar Uutgaon.nl

Naschoolse Activiteiten op scala4kids

Alle naschoolse activiteiten van Ooststellingwerf staan op www.scala4kids.nl. Wilt u een naschoolse activiteit organiseren of heeft u een idee hiervoor? Neem dan contact op met de coördinator via 0516 – 56 72 20

Direct naar scala4kids.nl

Beweegplein

Ontdek alle sportactiviteiten in de gemeente Ooststellingwerf op www.beweegplein.nl. Hier kunt u ontdekken welke sportmogelijkheden er zijn, op leeftijd maar ook in welk dorp u welke sport kunt doen.

Koffieclub Oosterwolde

Loopt u, als volwassene, even binnen voor een kop koffie, een praatje of een spelletje. Voor tien minuten of iets langer.
Elke dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur is er de Koffieclub in de Kompaan in Oosterwolde, een soos voor volwassenen. Loop even binnen, het is vrijblijvend. U mag een hartelijk ontvangst verwachten.
Eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Scala via: 0516 56 72 20

Koffieclub Appelscha

In Appelscha is ook een koffieclub.
Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur is er de Koffieclub in Appelscha, een soos voor volwassenen. Kom gezellig langs, de koffie en thee staan voor u klaar. Eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Scala via: 0516 56 72 20

Inloop voor nieuwkomers

Iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur is de inloop voor nieuwkomers in ruimte 17 van De Kompaan, Moskampweg 3 in Oosterwolde. Nieuwkomers kunnen daar terecht met hun vragen over hun post, vragen over instanties, en alle andere vragen die komen kijken bij de inburgering in Nederland. Mocht u vragen hebben bel of app naar Femke Olijve via 06 – 29 08 98 88 of mail uw vraag naar: folijve@scala-welzijn.nl. Zij staat u graag te woord!

Themabijeenkomst voor nieuwkomers

Met enige regelmaat organiseert team Maatschappelijke begeleiding nieuwkomers themabijeenkomsten. Hierbij kunt u denken aan woon- en budgettrainingen. Aanmelden kan telefonisch via onze algemene nummer (0516) 56 72 20 of mailen naar teammbnieuwkomers@scala-welzijn.nl

Powervrouwen

Iedere donderdag 11.30 tot 13.00 uur in ruimte 17 van de Kompaan kunnen vrouwen terecht bij Powervrouwen. Een leuke groep vrouwen met diverse (culturele) achtergronden en die samen leuke dingen doen en elkaar helpen met van alles. Je kunt denken aan helpen met iets administratiefs of praten over wat je bezighoudt. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom!

Ouder en Kind ochtend

Elke vrijdagochtend tussen 09.30 en 11.30 ontmoeten ouders en hun kinderen tussen de 0 en 4 jaar elkaar bij Scala in De Kompaan in Oosterwolde. De sfeer is ongedwongen. Ouders kunnen ervaringen delen, bijpraten en nieuwe contacten leggen. De kinderen spelen ondertussen samen. De deuren naar het binnenplein kunnen worden opengezet. Buiten staan de loopfietsjes klaar, wordt er ‘tikkertje’ gespeeld en is de zandbak een geliefde plek. De laatste bijeenkomst voor de zomervakantie wordt afgesloten met een bezoek aan bijvoorbeeld een kinderboerderij of speeltuin. Gedurende het schooljaar worden er themaochtenden georganiseerd, waarbij u ook van harte welkom bent.

Lees meer over de Ouder en Kind ochtend

Welzijnscoach bij huisartsenpraktijk de Kern in Haulerwijk

Een welzijnscoach kijkt met je mee naar wat je graag wilt veranderen in het leven. Zij of hij denkt mee over hoe je dit stap voor stap kunt doen. Misschien wil je nieuwe mensen ontmoeten, vaker de deur uit, heb je behoefte aan een nieuwe hobby? Een welzijnscoach van Scala weet wat er allemaal in uw dorp is en kan eventueel bemiddelen. In de maanden april, mei, juni en juli is er een inloopspreekuur bij huisartsenpraktijk De Kern aan de Hoofdweg – boven 5 in Haulerwijk. Je kunt daar van 13:00 -14:30uur in de praktijk met welzijnscoach Mariska in gesprek of terecht met je vraag. Dit kan op 4 en 18 april, 2 en 30 mei, 6 en 20 juni en 4 en 18 juli

Ga in gesprek met de welzijnscoach in dorpskamer de Den in Appelscha

Een welzijnscoach kijkt met je mee naar wat je graag wilt veranderen in het leven. Zij of hij denkt mee over hoe je dit stap voor stap kunt doen. Misschien wil je nieuwe mensen ontmoeten, vaker de deur uit, heb je behoefte aan een nieuwe hobby? Een welzijnscoach van Scala weet wat er allemaal in het dorp is en kan eventueel bemiddelen. Op woensdagmiddag zit de welzijnscoach ook in Appelscha in de Dorpskamer de Den van 14:00 tot 16:00.
Riemsoord 140a, 8426 ED Appelscha

Empowerdans

Een leuke groep vrouwen jong en oud met diverse (culturele) achtergronden dansen wekelijks samen in de Kompaan!
To empower betekent letterlijk vertaald “in staat stellen” of “machtigen.” In dit geval doormiddel van dans de regie weer terugpakken. Stress en zorgen zetten zich vast in het lichaam. Dat heeft invloed op de psychische en fysieke gezondheid. Bijvoorbeeld in de vorm van vastzittende spieren in de rug, nek, schouders en de bekkenbodem, pijn, vermoeidheid, een sombere stemming, piekeren enz. Als je erg in je hoofd zit, is dans een fijn middel om in het lichaam te komen. Om meer te mogen voelen in plaats van denken. Het gaat om het bewegen van je hele lichaam en om het plezier daarin voor jezelf.
Wil je ook meer energie krijgen, meer plezier beleven en dit samen met andere vrouwen? Aanmelden kan via ons telefoonnummer 0516-567 220 of via de mail info@scala-welzijn.nl!

Welzijnscoach in de Bibliotheken van Haulerwijk, Appelscha en Oosterwolde

De welzijnscoach is vanaf nu te vinden in alle Bibliotheken in Ooststellingwerf. U kunt zo binnenlopen voor een gesprek of een afspraak maken voor een huisbezoek. Hieronder de locatie en de tijden:

Appelscha
Donderdagmiddag
Tijd: 14:00 – 15:30uur
Adres: Riemsoord 42 in Appelscha

Haulerwijk
Dinsdagmiddag
Tijd: 13:00 – 14:30uur
Adres: Laweijstraat 10 in Haulerwijk

Ontmoet de Welzijnscoach bij de Bibliotheek Oosterwolde

Een welzijnscoach kijkt met u mee naar wat u graag wilt veranderen in uw leven. Zij of hij denkt met u mee over hoe u dit stap voor stap kunt doen. Misschien wilt u nieuwe mensen ontmoeten, vaker de deur uit, heeft u behoefte aan een nieuwe hobby? Een welzijnscoach van Scala weet wat er allemaal in uw dorp is en kan eventueel bemiddelen. Ontmoet de welzijnscoach tijdens het inloopmoment. Iedere donderdagmiddag tussen 13:00-15:00uur bij de Bibliotheek aan de Quadoelenweg 29B in Oosterwolde

Meer over de welzijnscoach