Agenda

Ontdek alle activiteiten in de gemeente Ooststellingwerf. Of u nou wilt sporten, op zoek bent naar naschoolse activiteiten voor uw kind(eren) of naar iets voor uzelf. Bekijk het aanbod op één van deze websites.

Activiteitenagenda op Uutgaon

Alle activiteiten in de gemeente Ooststellingwerf kunt u vinden op www.uutgaon.nl.
Hier kunt u selecteren op leeftijd, dorp, soort activiteit en datum. Organiseert u zelf activiteiten? Maak dan een account aan.

Direct naar Uutgaon.nl

Naschoolse Activiteiten op scala4kids

Alle naschoolse activiteiten van Ooststellingwerf staan op www.scala4kids.nl. Wilt u een naschoolse activiteit organiseren of heeft u een idee hiervoor? Neem dan contact op met de coördinator via 0516 – 56 72 20

Direct naar scala4kids.nl

Beweegplein

Ontdek alle sportactiviteiten in de gemeente Ooststellingwerf op www.beweegplein.nl. Hier kunt u ontdekken welke sportmogelijkheden er zijn, op leeftijd maar ook in welk dorp u welke sport kunt doen.

Koffieclub Oosterwolde

Loopt u, als volwassene, even binnen voor een kop koffie, een praatje of een spelletje. Voor tien minuten of iets langer.
Elke dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur is er de Koffieclub in de Kompaan in Oosterwolde, een soos voor volwassenen. Loop even binnen, het is vrijblijvend. U mag een hartelijk ontvangst verwachten.
Eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Scala via: 0516 56 72 20

Koffieclub Appelscha

In Appelscha is ook een koffieclub.
Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur is er de Koffieclub in Appelscha, een soos voor volwassenen. Kom gezellig langs, de koffie en thee staan voor u klaar. Eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Scala via: 0516 56 72 20

Inloop voor nieuwkomers

Iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur is de inloop voor nieuwkomers in ruimte 17 van De Kompaan, Moskampweg 3 in Oosterwolde. Nieuwkomers kunnen daar terecht met hun vragen over hun post, vragen over instanties, en alle andere vragen die komen kijken bij de inburgering in Nederland. Mocht u vragen hebben bel of app naar Femke Olijve via 06 – 29 08 98 88 of mail uw vraag naar: folijve@scala-welzijn.nl. Zij staat u graag te woord!

Themabijeenkomst voor nieuwkomers

Met enige regelmaat organiseert team Maatschappelijke begeleiding nieuwkomers themabijeenkomsten. Hierbij kunt u denken aan woon- en budgettrainingen. Aanmelden kan telefonisch via onze algemene nummer (0516) 56 72 20 of mailen naar teammbnieuwkomers@scala-welzijn.nl

Powervrouwen

Iedere donderdag 11.30 tot 13.00 uur in ruimte 17 van de Kompaan kunnen vrouwen terecht bij Powervrouwen. Een leuke groep vrouwen met diverse (culturele) achtergronden en die samen leuke dingen doen en elkaar helpen met van alles. Je kunt denken aan helpen met iets administratiefs of praten over wat je bezighoudt. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom!

Ouder en Kind ochtend

Elke vrijdagochtend tussen 09.30 en 11.30 ontmoeten ouders en hun kinderen tussen de 0 en 4 jaar elkaar bij Scala in De Kompaan in Oosterwolde. De sfeer is ongedwongen. Ouders kunnen ervaringen delen, bijpraten en nieuwe contacten leggen. De kinderen spelen ondertussen samen. De deuren naar het binnenplein kunnen worden opengezet. Buiten staan de loopfietsjes klaar, wordt er ‘tikkertje’ gespeeld en is de zandbak een geliefde plek. De laatste bijeenkomst voor de zomervakantie wordt afgesloten met een bezoek aan bijvoorbeeld een kinderboerderij of speeltuin. Gedurende het schooljaar worden er themaochtenden georganiseerd, waarbij u ook van harte welkom bent.

Lees meer over de Ouder en Kind ochtend

Ontmoet de Welzijnscoach bij Kledingmaatje

Een welzijnscoach kijkt met u mee naar wat u graag wilt veranderen in uw leven. Zij of hij denkt met u mee over hoe u dit stap voor stap kunt doen. Misschien wilt u nieuwe mensen ontmoeten, vaker de deur uit, heeft u behoefte aan een nieuwe hobby? Een welzijnscoach van Scala weet wat er allemaal in uw dorp is en kan eventueel bemiddelen. Ontmoet de welzijnscoach tijdens het inloopmoment. Iedere donderdagmiddag tussen 13:00-15:00uur bij Kledingmaatje aan de Brink 3-5 in Oosterwolde

Meer over de welzijnscoach