Ontdek waar u aan mee kunt doen in Elsloo

Ontdek wat we voor u te bieden hebben in Elsloo. Of kijkt u voor iemand anders? Ook dan moedigen we aan om eens hier te kijken, want fijn wonen is belangrijk voor iedereen.

Buurtbemiddeling

Het komt regelmatig voor. Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen. Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Als u er samen niet uitkomt dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen.

Meer weten over Buurtbemiddeling

Vervoer

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over vervoer

Welzijnscoach

De welzijnscoach denkt met u mee. Bent u even de balans kwijt? Heeft u behoefte aan een luisterend oor en iemand die met u meedenkt? Maak dan een afspraak met één van onze welzijnscoaches.

Meer informatie

Het Jonge Kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen in Oosterwolde of klik op de button voor meer informatie.

Naar de pagina Mijn Kind

Neem contact op met ons

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijwilliger worden

De Scala Vrijwilligerscentrale stimuleert vrijwillige inzet, actief burgerschap en versterkt de vrijwilligersorganisaties in de gemeente. De vrijwilligerscentrale verbindt, versterkt en waardeert vrijwilligers. Vraag en aanbod wordt bij elkaar gebracht en de waarde van vrijwillige inzet wordt zichtbaar.

Naar de Scala Vrijwilligerscentrale

Sportmaterialen huren

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen in Elsloo kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk hieronder de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Naar de uitleen

Stapprogramma's

Onderweg naar en in de eerste jaren van de basisschool wil je als ouder of verzorger de juiste ondersteuning kunnen bieden aan je kind. De Stapprogramma’s Instapje, Opstapje en Opstap bieden uitkomst voor ouders en kinderen in de leeftijd van 1 tot ongeveer 8 jaar.

Lees hier meer over de Stapprogramma's

Ontmoet onze jongerenwerkers

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Kom eens langs bij één van deze locaties of neem contact op met de Jongerenwerkers.

Lees meer over het Jongerenwerk

Naschoolse activiteiten

Binnen de gemeente Ooststellingwerf bieden we voor alle kinderen naschoolse activiteiten aan. Je kind kan nieuwe hobby’s ontdekken en nieuwe vrienden maken tijdens de naschoolse activiteiten. Bekijk alle activiteiten op www.scala4kids.nl

Over de NSA

Elsloo in beweging

Bewegen is erg belangrijk om gezond ouder te worden en om lekker in je vel te zitten. De buurtsportcoaches van Scala kunnen u hierbij ondersteunen. Dit doen zij voor jong en oud. Ook zijn er mogelijkheden voor elke portemonnee.

Ontdek de sporten in Elsloo