Activiteiten en diensten bij jou in het dorp en om fijn te wonen

Wil je samen met anderen de buurt fijner en mooier maken? Iets voor een ander betekenen of wil je nieuwe mensen ontmoeten om samen naar een activiteit te gaan? Bekijk ons aanbod en klik voor meer informatie.

Beteken iets voor een ander!

Wil je iets betekenen voor een ander? Bij Scala zijn verschillende opties voor vrijwilligerswerk. Houd je wel van een rondje op de duofiets, wil je iemand helpen bij financiën, een praatje maken tijdens de koffieclub? Een maatje zijn voor een ander. Meld je nu aan.

Naar Scala Vrijwilligerscentrale

Nieuwkomers

Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven (nieuwkomers) maken in Nederland kennis met een cultuur, taal en regelgeving die ze niet of nog niet helemaal kennen. Medewerkers van Stichting Scala bieden hen daarom maatschappelijke begeleiding en maken hen wegwijs in de gemeente Ooststellingwerf. Bent u professional en heeft u een vertaler nodig, dan hebben wij sleutelpersonen. Wilt u een taalmaatje worden of als ervaringsdeskundige sleutelpersoon aan de slag? Bekijk dan snel de pagina Nieuwkomers.

Ontdek alles omtrent nieuwkomers

Ontdek de vervoersmogelijkheden

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over vervoer

Het beste voor mijn kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. U kunt op de pagina van Mijn kind meer te weten komen over onze peuterspeelgroepen, ondersteuningsprogramma’s, de naschoolse activiteiten, de speelotheek en meer. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen en klik op een button voor meer informatie.

Naar de pagina Mijn Kind

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf.

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen. Jongerenwerkers ondersteunen jongeren bij alle hulpvragen die zij tegenkomen, daarnaast ondersteunen zij de jongeren bij hun talenten, vragen en ideeën. Ook geven zij voorlichting over diverse onderwerpen zoals drugs, social media, groepsdruk en omgaan met geld.

Lees meer over het Jongerenwerk

Ergernissen of irritaties of ruzie met uw buren?

Het komt regelmatig voor. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen: geluidsoverlast, rommel, in de directie omgeving of een meningsverschil over het parkeren van auto’s in de straat. Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen. Hij/zij is onpartijdig, denkt mee en probeert een oplossing te zoeken.

Ik wil meer weten over Buurtbemiddeling