We zijn er voor u in Haule

Ontdek wat we voor u te bieden hebben in Haule en omgeving. Of kijkt u voor iemand anders? Ook dan moedigen we aan om eens hier te kijken, want fijn wonen is belangrijk voor iedereen.

Vervoer

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over vervoer

Leen eens speelgoed bij Speel-o-theek de Flierefluit

In Brede School De Samensprong in Haulerwijk is Speel-o-theek de Flierefluit gevestigd. Hier kun je speelgoed lenen. Zo kan jouw kind ander speelgoed uitproberen.

Naar de pagina van de Flierefluit

Buurtbemiddeling

Het komt regelmatig voor. Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen. Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Als u er samen niet uitkomt dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen.

Meer weten over Buurtbemiddeling

Welzijnscoach

De welzijnscoach denkt met u mee. Bent u even de balans kwijt? Heeft u behoefte aan een luisterend oor en iemand die met u meedenkt? Maak dan een afspraak met één van onze welzijnscoaches of kom langs in bij he spreekuur in Oosterwolde

Over de welzijnscoach

Het Jonge Kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen in Oosterwolde of klik op de button voor meer informatie.

Naar de pagina Mijn Kind

Sporten in Haule

Bewegen is erg belangrijk om gezond ouder te worden en om lekker in je vel te zitten. De buurtsportcoaches van Scala kunnen u hierbij ondersteunen. Dit doen zij voor jong en oud. Ook zijn er mogelijkheden voor elke portemonnee.

Bekijk de sportmogelijkheden in Haule

Wilt u iets voor een ander betekenen?

Wilt u iets voor een ander betekenen, uw talent ergens in de gemeente inzetten? De Scala Vrijwilligerscentrale stimuleert vrijwillige inzet, actief burgerschap en versterkt de vrijwilligersorganisaties in de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u passend vrijwilligerswerk zoekt in uw dorp.

Naar Scala Vrijwilligerscentrale

Jongeren in Haule

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf, ook voor de jongeren in Haule. Jongeren in Haule kunnen naar ’t Jop in Oosterwolde of naar ’t Honk in Haulerwijk. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Kom eens langs bij één van deze locaties of neem contact op met de Jongerenwerkers.

Ontdek wat het jongerenwerk kan betekenen

Sportmaterialen huren

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen in Haule kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk hieronder de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Sportmaterialen verhuurpagina

Stapprogramma's

Onderweg naar en in de eerste jaren van de basisschool wil je als ouder of verzorger de juiste ondersteuning kunnen bieden aan je kind. De Stapprogramma’s Instapje, Opstapje en Opstap bieden uitkomst voor ouders en kinderen in de leeftijd van 1 tot ongeveer 8 jaar.

Lees meer over de Stapprogramma's

Naschoolse activiteiten

Binnen de gemeente Ooststellingwerf bieden we voor alle kinderen naschoolse activiteiten aan. Je kind kan nieuwe hobby’s ontdekken en nieuwe vrienden maken tijdens de naschoolse activiteiten. Bekijk alle activiteiten op www.scala4kids.nl

Over de NSA