Mijn Dorp
Scala is actief in Haulerwijk

Ontdek wat we voor u te bieden hebben in Haulerwijk. Of kijkt u voor iemand anders? Ook dan moedigen we aan om eens hier te kijken, want fijn wonen is belangrijk voor iedereen.

Leen eens speelgoed bij de Flierefluit

In Brede School De Samensprong in Haulerwijk is Speel-o-theek de Flierefluit gevestigd. Hier kun je speelgoed lenen. Zo kan jouw kind ander speelgoed uitproberen.

Naar de pagina van de Flierefluit

Jongerenwerk

In Haulerwijk is een jongerensoos ’t Honk waar jongeren terecht kunnen met ideeën, elkaar kunnen ontmoeten of een gesprek kunnen voeren met een jongerenwerker.

Lees meer over het Jongerenwerk

Buurtbemiddeling

Het komt regelmatig voor. Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen. Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Als u er samen niet uitkomt dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen.

Meer weten over buurtbemiddeling

Wat maakt het dat je graag in Haulerwijk woont?

Wonen in een buurt waar het veilig en prettig voelt is belangrijk. Een gezellige buurt in Haulerwijk maak je samen met buurtbewoners. Opbouwwerkers kunnen helpen bij het zorgen voor een prettige buurt. Bekijk de pagina van Opbouwwerk en lees wat zij voor u en uw buurt kunnen betekenen.

Lees meer over het opbouwwerk

Vervoer

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over vervoer

Budgetmaatjes in Haulerwijk

De vrijwillige budgetmaatjes ondersteunen inwoners van Haulerwijk en de andere delen in de gemeente Ooststellingwerf bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Heeft u een budgetmaatje nodig of wilt u vrijwilliger worden?

Ik wil een Budgetmaatje of één worden

Haulerwijk in beweging

Bewegen is erg belangrijk om gezond ouder te worden en om lekker in je vel te zitten. De buurtsportcoaches van Scala kunnen u hierbij ondersteunen. Dit doen zij voor jong en oud. Ook zijn er mogelijkheden voor elke portemonnee.

Ontdek alle sporten in Haulerwijk

Welzijnscoaches

De welzijnscoach denkt met u mee. Bent u even de balans kwijt? Heeft u behoefte aan een luisterend oor en iemand die met u meedenkt? Maak dan een afspraak met één van onze welzijnscoaches.

Meer informatie

Het Jonge Kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen in Oosterwolde of klik op de button voor meer informatie.

Meer over mijn Kind

Uitleen Sportmaterialen

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen in Oosterwolde kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk hieronder de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Sportmaterialen verhuurpagina

Stapprogramma's

Onderweg naar en in de eerste jaren van de basisschool wil je als ouder of verzorger de juiste ondersteuning kunnen bieden aan je kind. De Stapprogramma’s Instapje, Opstapje en Opstap bieden uitkomst voor ouders en kinderen in de leeftijd van 1 tot ongeveer 8 jaar.

Naar de Stapprogramma's

Naschoolse activiteiten

Binnen de gemeente Ooststellingwerf bieden we voor alle kinderen naschoolse activiteiten aan. Je kind kan nieuwe hobby’s ontdekken en nieuwe vrienden maken tijdens de naschoolse activiteiten. Bekijk alle activiteiten op www.scala4kids.nl

Over de NSA