Ontdek waar u aan mee kunt doen in Langedijke

Ontdek wat we voor u te bieden hebben in Lagedijke. Of kijkt u voor iemand anders? Ook dan moedigen we aan om eens hier te kijken, want fijn wonen is belangrijk voor iedereen.

Buurtbemiddeling

Het komt regelmatig voor. Irritatie, overlast, conflicten, burenruzies. Het kan gaan om een opeenstapeling van relatief kleine voorvallen. Je huis is je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust komt. Soms wordt die rust verstoord, bijvoorbeeld door lawaai van de buren. Vaak helpt het om daar met de buren over te praten, soms lukt dat niet. Als u er samen niet uitkomt dan kunt u een buurtbemiddelaar inschakelen.

Meer weten over buurtbemiddeling

Langedijke in Beweging

Bewegen is erg belangrijk om gezond ouder te worden en om lekker in je vel te zitten. De buurtsportcoaches van Scala kunnen u hierbij ondersteunen. Dit doen zij voor jong en oud. Ook zijn er mogelijkheden voor elke portemonnee.

Ontdek de sporten in Langedijke

Iets voor een ander betekenen

Wilt u iets voor een ander betekenen in Langedijke of uw talent ergens in de gemeente inzetten? De Scala Vrijwilligerscentrale stimuleert vrijwillige inzet, actief burgerschap en versterkt de vrijwilligersorganisaties in de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u passend vrijwilligerswerk zoekt in uw dorp.

Ontdek Scala Vrijwilligerscentrale

Budgetmaatje in Langedijke

De vrijwillige budgetmaatjes ondersteunen inwoners van Langedijke en de andere delen in de gemeente Ooststellingwerf bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Heeft u een budgetmaatje nodig of wilt u vrijwilliger worden?

Ik wil een Budgetmaatje of één worden

Het Jonge Kind

Binnen Scala hebben we een breed aanbod voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Zo willen we bijdragen aan het goed opgroeien van kinderen in de gemeente Ooststellingwerf. Lees hieronder ons aanbod voor kinderen in Langedijke of klik op de button voor meer informatie.

Naar de pagina Mijn Kind

Ontmoet de Welzijnscoach

De welzijnscoach denkt met u mee. Bent u even de balans kwijt? Doordat u iemand verloren bent, niet weet wat u met werk of lopen sociale contacten niet zoals anders. Heeft u behoefte aan een luisterend oor en iemand die met u meedenkt? Maak dan een afspraak met één van onze welzijnscoaches of kom langs tijdens het inloopspreekuur bij Kledingmaatje in Oosterwolde.

Lees meer over de welzijnscoach

Vervoer

Wij halen en brengen u. Dit doen wij vaak samen met dorpsbewoners of in samenwerking met Autobedrijf Kort. Heeft u zelf geen vervoer om naar uw afspraak te gaan? Bijvoorbeeld naar de tandarts, dokter of een huisbezoek? Wij bieden u de mogelijkheid om u te laten ophalen en te brengen naar waar u heen moet.

Meer over vervoer

Peuterspeelgroep in de buurt

En ineens worden ze groot! Uw zoon of dochter mag naar de peuterspeelgroep. Daar spelen kinderen met elkaar, ze maken vriendjes en stapsgewijs ontwikkelen zij zich. Ontdek welke peuterspeelgroep het dichtst bij u in de buurt zit en kom langs om de locatie te bekijken.

Naar de peuterspeelgroepen

Sportmaterialen huren

Scala leent sportmaterialen uit. Scholen, sport- en buurtverenigingen in Langedijke kunnen hun sportdag iedere keer anders vormgeven waardoor sporten aantrekkelijk blijft voor iedereen. Bekijk hieronder de sport- en spelmaterialen en reserveer ze direct.

Naar de uitleenpagina

Jongeren in Langedijke

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf, ook voor de jongeren in Langedijke. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen in Appelscha, Oosterwolde en Haulerwijk. Kom eens langs bij één van deze locaties of neem contact op met de Jongerenwerkers.

Lees meer over wat Jongerenwerk kan doen

Naschoolse activiteiten

Binnen de gemeente Ooststellingwerf bieden we voor alle kinderen naschoolse activiteiten aan. Je kind kan nieuwe hobby’s ontdekken en nieuwe vrienden maken tijdens de naschoolse activiteiten. Bekijk alle activiteiten op www.scala4kids.nl

Over de NSA

Stapprogramma's

Onderweg naar en in de eerste jaren van de basisschool wil je als ouder of verzorger de juiste ondersteuning kunnen bieden aan je kind. De Stapprogramma’s Instapje, Opstapje en Opstap bieden uitkomst voor ouders en kinderen in de leeftijd van 1 tot ongeveer 8 jaar.

Ontdek de Stapprogramma's