Ons aanbod
Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren in Ooststellingwerf

Jongerenwerkers zijn er voor alle jongeren uit de gemeente Ooststellingwerf. Wij zijn onder andere te vinden op school, op straat, bij sportclub(s), op sociale media, bij sportclubs, op scholen en in de jongerensozen. Jongerenwerkers ondersteunen jongeren bij alle hulpvragen die zij tegenkomen, daarnaast ondersteunen zij de jongeren bij hun talenten, vragen en ideeën. Ook geven zij voorlichting over diverse onderwerpen zoals drugs, social media, groepsdruk en omgaan met geld.

MDT Divers

MDT Divers is een avontuurlijke reis naar zelfontwikkeling, waarbij je de beste versie van jezelf kunt worden. Dit programma biedt een unieke kans om je talenten te verkennen, betekenisvolle ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en belangrijke keuzes te maken voor je toekomst.
Voor wie is MDT Divers?
Ben je tussen de 12 en 30 jaar oud en voel je de drang om meer te ontdekken met je interesses en talenten? Dan is MDT Divers perfect voor jou. Ongeacht je achtergrond of ervaring, alle jongeren zijn welkom om deel te nemen aan dit programma. MDT Divers is flexibel en kan naast je school, studie, werk, vakanties, of tijdens een tussenjaar worden gevolgd. We hebben ook uitgebreidere MDT-trajecten beschikbaar voor wie meer tijd wil investeren. Voor meer informatie kun je terecht op mdt.frl.
Wat kun je verwachten?
Een MDT-traject bij MDT Divers kun je volledig op maat maken. Jij bepaalt wat je wilt bereiken en wat je wilt leren. We staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden op jouw persoonlijke reis. Of je nu aansluit bij bestaande trajecten of je eigen pad wilt creëren, er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar, zoals workshops, trainingen en ervaringsgerichte activiteiten die aansluiten op jouw doelen. We helpen je bij het ontdekken en ontwikkelen van je talenten, en het opdoen van ervaringen die je zullen verrijken, nu en in de toekomst.
Binnen een half jaar:
– Ontdek en ontwikkel je jouw (verborgen) talenten
– Bereik je jouw persoonlijke leerdoelen
– Zet je je in voor jezelf, andere jongeren en/of de maatschappij
– Verdien je erkenning, inclusief het MDT-certificaat
Heb je vragen of interesse in een MDT-traject, neem dan gerust contact op met ons jongerenwerk team of kom langs in de SOOS. We staan klaar om je te helpen op jouw reis!

Openingstijden jongerensozen

Tijdens de openingstijden van onze drie jongerensozen is er altijd een jongerenwerker aanwezig. In en rond de jongerensozen zijn er regelmatig activiteiten die door het jongerenwerk en de buursportcoaches worden georganiseerd.

Kijk op de pagina’s van jongerensozen ’t JOP, ‘T Honk of Appletown voor de actuele openingstijden:

Oosterwolde  –  JOP

Haulerwijk – ‘t Honk

Appelscha  – Appletown

 

Kom in contact met het jongerenwerk

De jongerenwerkers van Scala zijn actief in jongerensozen, op straat en online op sociale media. Kom langs of bereik ons via WhatsApp of vul onderstaand contactformulier in.

Neem contact op met Scala Jongerenwerk

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheid tot samenwerking

Het jongerenwerk werkt samen met verschillende partijen. Wij staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Organisaties, bedrijven en ZZP’ers die met ons in contact willen komen kunnen contact opnemen met het jongerewerk. Stuur een mail naar: jongerenwerk@scala-welzijn.nl.

Individuele coaching

Samen met de jongeren doen de jongerenwerkers ook individuele coaching. Als een jongere iets meer nodig heeft dan kan de jongere ook samen met de jongerenwerker gaan kijken wat hij/zij nodig heeft.

Scholen projecten

Jongerenwerkers zijn tijdens het schooljaar een vast aantal uur per week aanwezig binnen het basisonderwijs. Hierbij zullen zij de leerkrachten en de interne begeleider ondersteunen en laagdrempelige begeleiding bieden. Op het Stellingwerf College zijn wij aanwezig tijdens de pauzes voor een gezellige babbel op maandag en donderdag tussen 12:00-13:00uur.

Preventielessen

In de groepen 7 en 8 op de basisscholen geven de jongerenwerkers elk jaar preventielessen aan de kinderen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod die de kinderen tegen kunnen komen in hun verdere ontwikkeling. Onderwerpen die we dan bespreken zijn onder andere middelengebruik, groepsdruk en sociale media

Meidenwerk

Uit onderzoek van Cynthia Boomkens blijkt dat meisjes tussen 10 en 23 jaar vaak ondervertegenwoordigd zijn in reguliere jongerenactiviteiten. Slechts 10 tot 30 procent van de jongeren in het jongerenwerk is een meisje. Toch is er een aanzienlijke groep meiden die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun eigen identiteit, omdat de puberteit voor meiden anders verloopt dan voor jongens. Daarom is meidenwerk van groot belang. Bij Scala richten we ons met het Meidenwerk op meiden die kwetsbaarder zijn, bijvoorbeeld omdat ze weinig steun hebben van hun netwerk, alleen staan, of zich niet bewust zijn van hun potentieel. Binnen meidenwerk ligt de focus op zelfbeeld, seksuele bewustwording, en weerbaarheid. Regelmatig organiseren we activiteiten alleen voor meiden. Wil je meer weten? Stuur een mail naar het jongerenwerk of bel naar Vera 06 – 55 00 11 80

Multisport

Multisport, ons sportproject, is in het leven geroepen om extra fun-momenten te creëren in de week. Hier brengen we jongeren samen en geven we ze de kans om lekker sportief bezig te zijn en kennis te maken met verschillende sporten. Tijdens Multisport zijn de jongeren de baas! Ze bepalen wat we gaan doen, en wij jongerenwerkers zijn er om de goede sfeer te bewaken en ervoor te zorgen dat alles veilig en leuk verloopt. Kort gezegd, we brengen dat ‘pleintje-gevoel’ naar de zaal!
Even weken
Waskemeer woensdag 15:45uur in de sporthal van het Liudger College
Oosterwolde donderdag 16:00uur in de sporthal van het Stellingwerf College
Oneven weken
Haulerwijk woensdag 16:00uur in de sporthal de Bongerd
Oldeberkoop donderdag 16:00uur in de sporthal Mejander

Activiteiten

Het jongerenwerk organiseert activiteiten met de jongeren waar op dat moment behoefte aan is, dit koppelen de jongerenwerkers aan een pedagogisch doel.

MDT

Ben jij tussen de 14 en 27 jaar en wil jij aan de slag met je talenten? Of deze ontdekken? Lees dan snel verder

Meer over MDT

LHBTIQ+

Met enige regelmaat organiseren we LHBTIQ+ avonden bij Scala. Deze avonden zijn bij ’t Jop in Oosterwolde. Tijdens deze avonden praten wij over actuele onderwerpen of persoonlijke situaties. Deze avonden zijn vanuit een veilige sfeer altijd erg gezellig en de groep is hecht. Vanuit deze groep jongeren worden er ook activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het onderwerp LHBTIQ+. Wil je meedenken en gezellig kletsen? Dan mag je Vera appen: 06 – 55 00 11 80

Gerelateerde medewerkers