Ons aanbod
Budgetmaatjes zijn er om jou te ondersteunen

De vrijwillige budgetmaatjes ondersteunen inwoners van de gemeente Ooststellingwerf bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Heeft u hulp nodig van een budgetmaatje? Of wilt u een van de budgetmaatjes worden? Lees dan snel verder.

Budgetmaatje nodig

Budgetmaatjes ondersteunen en vergroten daarmee de zelfredzaamheid van u als inwoner. Belangrijk hierbij is het geven van handvatten zodat u zelf leert welke stappen genomen moeten worden. We proberen elke inwoner de regie terug te geven over hun leven vanuit gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid.  Wilt u weer zonder zorgen de maand rondkomen? Of kent u iemand die dit graag wil? Loop dan gerust even binnen bij Stichting Scala. U kunt ook eerst een afspraak maken. Neem dan contact op via het onderstaande formulier of neem telefonisch contact op met Scala en vraag naar de Budgetmaatjes coördinator via 0516 – 56 72 20 of verstuur een bericht via het contactformulier onderaan de pagina.

Budgetmaatje worden?

Bent u goed in het bijhouden van de financiële administratie en wilt u zich inzetten voor de medemens die hier hulp bij nodig heeft?
Geef u dan op als vrijwilliger!

Sommige mensen hebben moeite met het bewaren van financieel overzicht of het plannen van hun uitgaven. Dit brengt een grotere kans op het ontstaan van schulden met zich mee. Schulden die wellicht voorkomen kunnen worden wanneer deze mensen iemand hebben die ze hierbij ondersteunt en waar nodig een duwtje in de goede richting geeft.
Als budgetondersteuner zet u zich in om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten door ze de regie te laten (her)krijgen over hun eigen financiële administratie. Hierbij zijn gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid het uitgangspunt. De werkwijze is dat u mensen thuis bezoekt, waar u hen motiveert en ondersteunt bij het onderhouden van de financiële administratie en het aanleren van vaardigheden hierin. U werkt als vrijwilliger vanuit Stichting Scala, op verzoek van het Gebiedsteam Ooststellingwerf. Interesse, ik kom graag met u in contact.

Neem contact op met de coördinator Budgetmaatjes

Naam(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde medewerkers