Peuterspeelgroepen
Als uw peuter naar de groep gaat, betaalt u een ouderbijdrage.

U komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag of  voor subsidie van de gemeente Ooststellingwerf. Alle ouders betalen netto ongeveer dezelfde ouderbijdrage. Via de rekentool kunt  u aanvinken wat op uw situatie van toepassing is en bekijken wat uw ouderbijdrage is.

Formulieren

Om uw zoon of dochter in te kunnen schrijven voor een Peuterspeelgroep kunt u aanmeldingsformulier invullen.  Als u het formulier volledig ingevuld en ondertekend hebt en de aanvullende informatie verzameld hebt, kunt u het formulier inleveren bij een peuterspeelgroep of opsturen naar Stichting Scala, Peuterspeelgroepen, Postbus 8, 8430 AA Oosterwolde. U kunt de formulieren ook afgeven bij de peuteradministratie: Moskampweg 3-5 Oosterwolde.

Inschrijfgeld

Om de inschrijving van uw peuter te voltooien, vragen we u om het inschrijfgeld van € 2,50 over te maken naar Scala, bankrekeningnummer NL66 RABO 0349 9731 21 onder vermelding van “inschrijfgeld PSG” en de naam van uw peuter.


De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub….

Ouderbijdrage per 1 juli 2024

De ouderbijdrage wijzigt per 1 juli 2024. Wilt u deze bijdragen in een overzicht bekijken? En weten wat de bedragen zijn vanaf 1 juli 2024? Kijk dan onder de publicaties of klik op één van de linkjes hieronder:

Tarieven vanaf 1 juli 2024
Bruto ouderbijdrage voor een peuter die tot 12:00uur naar de peuterspeelgroep gaat.
Bruto ouderbijdrage voor een peuter die tot 14:00uur naar de peuterspeelgroep gaat.

Netto ouderbijdrage tot 12:00uur naar de peuterspeelgroep
Netto ouderbijdrage tot 14:00uur naar de peuterspeelgroep

Valt u onder de gemeentelijke subsidie? Klik hieronder en bekijk wat u netto gaat betalen:
Gemeentelijke netto ouderbijdrage tot 12:00uur
Gemeentelijke netto ouderbijdrage tot 14:00uur

Als u kinderopvangtoeslag aanvraagt, hoeft u geen inkomensgegevens aan Scala te verstrekken. U ontvangt van ons een overeenkomst kinderopvangtoeslag waarmee u de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen bij de belastingdienst. Als u in aanmerking wilt komen voor subsidie van de gemeente, dan moet u een inkomensverklaring aanvragen bij de belasting (over het laatste jaar dat u aangifte gedaan heeft). In geval van een tweeoudergezin vraagt u twee inkomensverklaringen aan. U stuurt de originele inkomensverklaring(en) op naar Scala. U ontvangt van ons een overeenkomst subsidie peuterspeelgroep met daarin de voor u geldende ouderbijdrage. U hoeft niet zelf subsidie aan te vragen bij de gemeente!

Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van de formulieren of bij het aanvragen van inkomensverklaringen of kinderopvangtoeslag, vul dan onderaan het contactformulier in. Onze medewerkers Ella van den Berg (peuteradministratie) neemt dan contact met u op.

Lees ook: Wat kost Kinderopvang in Nederland?

Soort contract

Ouders met een peuter van 2 tot 2,5 jaar kunnen kiezen of ze een contract willen tot 12:00uur of tot 14:00uur. Wordt de peuter 2,5 jaar dan zal het contract automatisch omgezet worden naar 14:00uur.

Meer informatie?

Neem contact op met Scala team Het Jonge Kind

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.