Samen fietsen op een Duofiets? Vraag een Duofietsmaatje!
1 augustus 2023

Een paar maanden geleden plaatste Stichting Scala samen met de gemeente Ooststellingwerf en Kramer Fietsservice uit Appelscha de oproep voor fietsmaatjes voor de nieuwe elektrische duofiets. Maar liefst zes vrijwilligers meldden zich. Zij gaan fietstochten maken met inwoners van Ooststellingwerf die moeite hebben om zelf te fietsen. Wethouder Esther Verhagen is blij met de duofiets én de duofietsmaatjes. De wethouder maakte zelf ook een rondje op de fiets samen met duofietsmaatje Henk.

 “Het is super dat deze zes vrijwilligers nu duofietsmaatjes zijn. Zij bieden inwoners die minder mobiel zijn de mogelijkheid om toch lekker in de buitenlucht te bewegen. En bieden hen ook een stuk sociaal contact; tijdens de fietstocht is genoeg ruimte voor een gezellig praatje. Het werk dat ze gaan doen draagt bij aan de gezondheid van henzelf én de inwoner die meefietst. Het is een mooie bijdrage aan onze samenleving. Ik hoop dat veel inwoners gebruik gaan maken van deze elektrische duofiets en onze geweldige duofietsmaatjes”, aldus wethouder Verhagen.

Duofietsmaatjes aan het woord
Henk Kroezen uit Oosterwolde is duofietsmaatje. “Ik ga straks stoppen met werken, nadat ik 45 jaar gewerkt heb. Maar ik blijf wel graag bezig. Daarom heb ik me gemeld als vrijwilliger. Ik hou van fietsen en gezelligheid, dus dat moet goedkomen”. Jelke Jongsma uit Oosterwolde is ook duofietsmaatje. “Ik ben vrijwilliger geworden om lekker bezig te zijn. Ik houd van fietsen. Zelf heb ik ook een elektrische duofiets, waarmee ik samen met mijn vrouw fietstochten kan maken”. 

Fietsen met een fietsmaatje via Plek voor Talent
Leuk! Je kan een afspraak maken via de website van Kramer Fietsservice www.fietsverhuurappelscha.nl/duofiets. Plek voor Talent, onderdeel van Scala, koppelt je vervolgens aan een fietsmaatje. Je kan de duofiets ook los huren bij Fietsservice Kramer, als je samen met iemand anders wilt fietsen. Het huren van de duofiets kost € 10,- per rit. Of je nu met een fietsmaatje fietst of met iemand uit je eigen omgeving. Heb je vragen over de duofiets of de fietsmaatjes? Neem dan contact op met Plek voor Talent via telefoonnummer: 0516 56 72 20 of stuur een mail naar duofiets@scala-welzijn.nl