Workshop: WBTR en Vrijwilligersverzekering
1 maart 2024

Na weer een goed bezochte en beoordeelde workshop (over werven en behouden van vrijwilligers) willen we u opnieuw uitnodigen. Op maandag 25 maart organiseert Scala in het kader van Bestuurscoaching een workshop over de wet WBTR en over Vrijwilligersverzekeringen. Deze vindt plaats in Dorpshuis De Enter, Leeksterweg 23, 8433 KV Haulerwijk. We beginnen om 19.30 uur tot ca. 21.00 uur met aansluitend een drankje om met elkaar na te praten. Er is een maximum aantal deelnemers, dus meld u snel aan via de site Bestuurders Centraal, of via het e-mailadres bestuurscoaching@scala-welzijn.nl.

Notaris de Werven uit Oosterwolde zal de workshop over de WBTR verzorgen, bestuurscoach Henk Buerman neemt het verzekeringsgedeelte voor zijn rekening, met ondersteuning van de gemeente. WBTR:  Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersoon (WBTR) ingegaan voor alle verenigingen en stichtingen. Voor grote beroepsorganisaties, goede doelen, lokale verenigingen en kleine hobbyclubs. Waar draait deze wet precies om? En welke wettelijke eisen zijn er? Zijn de statuten van jullie stichtingen/verenigingen daarop al ingericht? De notaris geeft een toelichting mede aan de hand van uw eigen statuten.

Verzekeringen:  Hoe zijn alle vrijwilligers eigenlijk verzekerd tijdens hun activiteiten. Denk daarbij aan de wettelijke aansprakelijkheid, maar ook schade die zijzelf kunnen oplopen. Wat is daarin de rol van het bestuur, maar ook die van de gemeente. Hoe zit het bij grotere evenementen? Toegelicht wordt wat voor verzekeringen de gemeente heeft afgesloten voor vrijwilligers en wat wij daar nog zelf in moeten doen.

Aanmelding kan zowel via BestuurdersCentraal als via bestuurscoaching@scala-welzijn.nl
Ook kunt u zich, via genoemd mailadres, ook aanmelden voor de wachtlijst van de afgelopen workshops (Vrijwilligers werven en behouden; Fondsenwerving).

Als u interesse heeft in de workshop over besturen met plezier: die zal op 27 mei gehouden worden. Informatie volgt nog, u kunt zich al wel aanmelden.