‘Dit is Ooststellingwerf’ helpt initiatiefnemers op weg
4 april 2024

Het nieuwe platform ‘Dit Is Ooststellingwerf’ staat online. Hebben inwoners van Ooststellingwerf een maatschappelijk initiatief en kunnen ze daarbij wel wat hulp gebruiken? Of willen ze zich graag inzetten voor de lokale samenleving, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen? Het initiatievenloket ‘Dit is Ooststellingwerf’ helpt ze op weg.

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ze dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten en dorpen. Je wil niet dat deze enthousiaste doeners afhaken, omdat ze bijvoorbeeld niet weten hoe je een subsidie kunt aanvragen of vastlopen in bestuurszaken. Voor de gemeente Ooststellingwerf en Welzijnsorganisatie Scala de reden om samen met betrokken inwoners ‘Dit is Ooststellingwerf’ op te zetten.
Via het platform maken onder andere dorpencoördinatoren, opbouwwerkers, bestuurscoaches en medewerkers van Scala Vrijwilligerscentrale duidelijk waarmee ze initiatiefnemers kunnen helpen. Van hulp bij het opzetten van een dorpskamer of ouderensoos tot het houden van een activiteit voor de jeugd of de aanleg van een dorpstuin. De website biedt ook een overzicht van beschikbare subsidies en fondsen.

Trots op onze vrijwilligers
Daarnaast vertellen diverse doeners op ‘Dit Is Ooststellingwerf’ hun verhaal om zo anderen te informeren, motiveren en inspireren. „Als gemeente zijn we ontzettend trots op onze vrijwilligers. Het is dan ook mooi dat via ‘Dit is Ooststellingwerf’ deze verhalen worden gedeeld”, zegt wethouder Esther Verhagen.
Het nieuwe initiatievenloket biedt tevens plek aan organisaties die extra handjes kunnen gebruiken. De jaarlijkse uitreiking van de Vrijwilligersawards van de gemeente krijgt na de zomer ook een plekje op het nieuwe platform. Het nieuwe initiatievenloket is te vinden via www.ditisooststellingwerf.nl.