Over ons
Door beweging sociaal betrokken blijven

Iedereen in beweging

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Natuurlijk omdat het gezond is, ook omdat je je onder mensen begeeft en ritme krijgt.  Deelnemers sporten gezamenlijk onder begeleiding van betrokken (sport)begeleiders. Daarnaast kijken we samen met de deelnemer  welke vrijwilligersactiviteiten bij hem of haar past. Binnen een vrijwilligersorganisatie iets voor anderen betekenen geeft voldoening en een zinvolle dagvulling. Bovendien  wordt jouw inspanning door de mensen waar je voor bezig bent zeer gewaardeerd.

Samen in beweging verbindt!

Als u al langere tijd in een uitkeringssituatie zit, vergt het moed en doorzettingsvermogen om een ritme vast te houden en in beweging te blijven. Scala en de gemeente Ooststellingwerf werken samen in het project ‘Iedereen in beweging’. Samen sporten of, voor wie wil, intensief trainen. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. Ook mensen met verschillende culturele achtergronden sporten samen. Op vrijdagochtend zijn er dames die, na de bewegingslessen, met elkaar in gesprek gaan. En dat bevordert ook nog eens ongedwongen de taalontwikkeling.

Resultaten

De afgelopen jaren heeft Iedereen in beweging de deelnemers veel gebracht. Mensen kwamen hun huis uit, legden nieuwe contacten, bouwden (meer) conditie op en daagden elkaar uit!  Er ontstonden nieuwe vriendschappen en ‘zin in meer activiteit’. Vrijwilligerswerk gaf weer ritme, bracht waardering en voldoening. Mensen gingen weer een opleiding of cursus doen of zetten zich in voor andere deelnemers bijvoorbeeld door het organiseren van workshops.

Meedoen?

De gemeente kan u doorverwijzen naar het project ‘Iedereen in beweging’.  Wilt u meer weten over  ‘Iedereen in beweging’, bel ons dan gerust en vraag naar Manon Maijchrzak en Dominique Tacx via 0516 – 56 72 20.